Barta Zoltán

Barta Zoltán

Barta Zoltán

1966-ban született Ózdon. Gyermekkorától ír, a nagyközönség elé a kilencvenes évek közepén lépett ki. Első megjelenése “A visszatérő” című novellája, amely a debreceni Főnix Dala című folyóiratban látott napvilágot, itt a mai napig is publikál.

Írásai az élet megmagyarázatlannak, misztikusnak tűnő helyzeteiről szólnak, különleges hangulatú novellákat, regényeket ír. Munkáiban megjelennek szülőföldjéről, a Bükki Hegyhátról származó motívumok, sőt, a Sátai Füzetek című novellafüzérének, valamint a Gonoszjáró nap című regényének cselekményei ezen a tájon játszódnak.

A szerző különleges, veleszületett, úgynevezett tisztánlátó képessége inspirálta a témában átélt nem mindennapi élményeinek megörökítésére, amelyet rendhagyó, napló-szerű dokumentumregényben kíván megosztani az olvasóközönséggel. A születendő könyv ugyanakkor támpontként szolgálhat majd a hasonló képességeiket magukban felfedező olvasók számára. A magyar nyelvű könyvön jelenleg dolgozik a szerző, emiatt még csupán az angol nyelvű munkacíme publikus: Remote Viewing Experiences.

Barta Zoltán műveiből:

A visszatérő (2004, novella), Gonoszjáró nap (2008, regény), Csengőszó (2009, novella), Sátai Füzetek (2004-2009, novellafüzér), Élőhely (2010, novella), Anomália (2010, novella), valamint a szerző által prózában elindított, úgynevezett spleen novella-sorozatból a Karnyújtásnyira a város (2010), Egy nap a háborúban (2011), valamint az Add vissza az aurámat! (2011), a Szerencsésen megoldott bűnügy, vagy az Áldozatok (2012) című történetek.

web: Barta Zoltán