Diaetetika

Az egésséget fenntartó, és a Betegségtől tartóztató RENDSZABÁSOK. A helyes és diaetetika01célszerű táplálkozás tudománya! 200 éves könyvritkaság reprintje. Az első hazai nőgyógyászati könyv szerzőjétől.

“…megtestesítője a régi magyar orvos fogalmának,aki minden tudásával a köz javát szolgálta … az első magyar nőgyógyászati könyv íróját is tisztelhetjük személyében…” Korbuly György

„Az egész könyv a prophylaxis szellemében íródott. Fontos tehát, az alap gondolat: az egészség megtartása kötelesség. ” Mészárosné Varga Mária Dr. írása (1976.Veszprémi Kórház )

Megjelent 1818 –ban! 200.-ik évfordulója alkalmából újból kiadta Kissné Lehoczky Gyöngyi

Zsoldos János

Sopronban és Debrecenben tanult, azután 1790-től 1792-ig Halason volt tanító. 1792-ben a jénai egyetemre utazott orvostudományt hallgatni. 1794-ben Bécsbe ment tanulmányait folytatni, s itt is avatták doktorrá 1795 decemberében. 1796-tól kezdve Pápán működött, mint Veszprém megye főorvosa. Pápán női korházat létesített. Az első hazai egészségügyi jogszabálygyűjtemény és nőgyógyászati könyv szerzője. Egészségügyi népszerűsítő munkákat is írt.

 Ára 3.500,- Ft

Csak rendelés útján megvásárolható! – megrendelés