Matiné

Matiné„Adatközlő három madár csőrében fészkével, amely felülről szemlélvén, hogyan követi hátulról saját magát…”

Széleskörű kapcsolatrendszeren keresztül működő ernyőszervezet, mely tökéletesen önjáró, öngerjesztő entitás. Létjogosultsága saját mémje általi önazonosságából fakad, mely olykor újratervezési fázist generál, ami a tökéletességhez való törekvés közeli állapot elérésének fejlődési fázisait a pillanat megtörténtének tört részében szemlélve merevíti ki önmaga tökéletlen, elkószált jelenéből bevésődvén. Tünetrejtő törekvés tiszta gyakorlása önnön magát türelemre, bölcsességre, alázatra, kitartásra, emberségre nevelve minden pillanat lenyomatául.

Alap szemlélete a csapatszellem, mivel ami egynek nehéz az sokaknak nem lehetetlen. Lényeges, felismerni mikor, mely mértékben tudni precíz lenni egy adott dolog fontosságához mérten, ám átlátni az szituáció teljességét és tudni, létezni a részletekben.

Ösztönzése a tökéletes hármasság megélése. Test – lélek – szellem az a tér, dimenzió, amelyekben mozoghatunk és tevékenykedhetünk földi létünk során.

TEST – az anyag – a szervezetbe juttatott táplálék tisztasága, az egészséges lét fontossága, döntéseink befolyásolója, gondolataink táptalaja testünk egészsége, harmóniája;

LÉLEK – az kultúra – teremtő múltunk szépségének, érzéseinek tisztasága, egyszerű magyarázatok nélküli változatosan kifinomult megjelenítése, továbbadása;

SZELLEM – az tudomány – tudományaink újra értelmezése, kutatások támogatása, az igazság napvilágra emelése mindazon rátelepedett gazságból, leporolván, torzításmentes továbbadása;

:: Mi a Matiné, és mi a célja? ::

A Matiné nemre, származásra, bőrszínre, felekezetre, politikai hovatartozásra, nemi identitásra független internetes tartalomszolgáltató és ajánlóként indult, de azon túlmutatva egy újfajta igényes szolgáltató egységgé válik, amely az értelmiségi réteg, tudomány és kultúra fogyasztói, vmint alkotói felé szolgáltat.

A Matiné az a tér, dimenzió ahol mozoghatunk és tevékenykedhetünk projektjeink során.

Célunk, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen egy elgondolkodtató, minőségi tartalom és ehhez nem csak online, hanem offline és mobil csatornákat is használunk.

Matiné, mint online médiatár

A matine.hu egy internetes médiatár, melyet kultúra és tudomány értékeinek interneten történő közvetítésére hoztunk létre.

Sokoldalú és változatos műsorokkal, ajánlókkal, minőségi Művészet, Tudomány, Kultúra és A Hagyományok támogatójaként kötelezi el magát, így jelenik meg a köztudatban. Az tudományok, művészetek és kultúra „óvóhelye” kíván lenni.

Célja az „eljáró” és “otthon ülő” típusú tudatos, értelmiségi fogyasztás kiszolgálása, továbbá olyan minőségű műsor kínálat megteremtése, amely része egy XXI. századi értelmes ember igényes kikapcsolódásának.

Tapasztalt tudósokkal, kutatókkal, művészekkel együttműködve, igényes, színvonalas szellemi értékeket képviselő programokat kínál látogatóinak, visszajáró vendégeinek.

Ezen kívül aktív szervezőként és részt vállalóként egyaránt, különböző tudományos előadásokkal, konferenciákkal, kulturális, művészeti rendezvényekkel illetve fesztiválokkal gazdagítja a jelenlegi szellemi palettát. Törekszünk az egyediségre, új kezdeményezések, elindítására, segítésére, talpon maradására.

fényveled